Tuesday, January 28, 2014

Lele Lagi



Soma ili Keli ribe je vrsta ribe koja živi u slatkoj vodi . Wisata Pulau Pramuka Som je lako poznat zbog njegove glatke , malo stan krmi i ima duge brkove . ljepljivih oko u ustima . Som naučno sastavljen od mnogih vrsta . Ne iznenađuje , kada je soma u arhipelagu ima mnogo imena na tom području . Između ostalog , ribe rekvizit ( West Sumatra ) Fish Death ( Goya i Aceh ) Fish sibakut ( Karo ) pintet Fish ( Južna Kalimantan ) Fish zakovica ( Makassar ) Fish CEPI ( South Sulawesi ) soma ili procjednih voda ( Central Java ) i ribe Keli ( Malezija) Također Keli ribe za soma nije berpetil pozvao na hapšenje i ima petil (East Kalimantan ) .

U osnovi treba da imamo prilično jake zalihe znanja na soma . Uz razne vrste soma može živjeti na svakom mjestu , pa čak i vrlo ekstremne mjestu . Čak i tako , to ne znači u vrijeme procesa kultivacije može ići okolo , postoje i ribe - iakn koji je umro od jedu međusobno ( Cannibal ) soma nisu dobro odvojena od malih do velikih do plijena jedni na druge na miru. Pa postoji nekoliko vrsta stoke soma su popularni i poznati u Indoneziji , a to su lokalni soma farmi i sangkuriang Python .


Ovaj som je jedan od najlakših riba uzgaja , dakle dosta soma poljoprivrednika trenutno penangkaranya dodati kapaciteta . Nažalost širenje želju da budu u regiji ograničena uskim zemljišta košta samo osrednji . Najlakši rješenje je da se soma poljoprivredi u bazenu ceradu . Ova metoda se često naziva soma cerada , mnogo isplativije nego da se napravi u prizemlju bazen s cementom ili uspostaviti stalni .

U potreba je ceradu na zemljište sa površinom od nekoliko metara , i vodoopskrbu . i jaka bambusa bilo da u afričkoj soma bare stoke na ceradu ? .. On je odgovorio : Da . Čak i danas postoje ljudi peternaki bio uspješan uzgoj afričke soma u lolam ceradu . Rezultati su bili prilično ti anggab potcjenjivati ​​, u stvari , ako je obračunata naknada koja bi se mogla udvostručila zbog velikog početnog kapitala izdaci kao što uzgajivač soma konvencionalni način .

Kako uzgoj ribe , bilo koje vrste sebanarnya mogu generirati ogromne iklan PPc profite dok pacijent i pun samopouzdanja u vrijeme uzgoja ribe . Ali najzanimljivije je uzgoj soma , ovo može biti obrađen u bilo koju vrstu hrane ili kuhinje . Osim toga rasanyapun slanih i leat čine soma u jednu poslovne izglede ukusna i ukusna . Ovaj som može biti obrađen u kao što su , Pécel soma , a najpopularniji u svim sferama života , kao što su Šreder soma , Pa , ovaj som kožu se može koristiti da bi se čips kožu soma .

Som je vrlo lako i brzo je velika African soma , iako ne brzo soma najmanju ruku to može lako živjeti i napredovati u vrlo lošim uvjetima vode . Dakle, to je vrlo ekonomičan u perawatanya procesu , posebno u dodala održavanje obavlja na ceradu ili (som folija ) .

Ovdje u nastavku ću objasniti kako uzgoj afričke soma ili slično koja može donijeti koristi poslovne mogućnosti soma poljoprivrednika .

svrha uzgoja

Tko prvi smo mislili uzgoj soma , uzgoj Poželjno je prvi set ono što želite učiniti , ono što je uzgoj sadnica , ili za potrošnju . Često mnogi entuzijasti soma poslovne uzgoj , to je veća potražnja za soma za sjemena uzgoj . Stoga mogućnost uzgoja soma biti onaj koji je prilično dobar posao prilika . Dok soma za potrošnju moramo držati do određene veličine i botot . 1 kg od 10 soma obično u restoran , a veličina afričke soma ribe 1 kg se na tržištu u ribnjakom za trku .

kontak jodoh Slično tome , potražnja za potrošnju soma je vrlo velika , čak i tezgi hrane se prodaje Pécel soma soma često ponestane zaliha . Nazovite to tezgi hrane na području Banyuwangi pločice koje svaki dan je prepun fanova Pecek soma . To nije bilo sve do 15:00 Nekoliko soma su iscrpljeni . To pokazuje da kada je potražnja za vrlo velike soma svaki dan . Razlika je potreba potrošnje procesa zaštite je prilično dugo. Za čekati do 5-7 cm u sjemenkama veličine su spremni za berbu traje oko 2-3 mjeseci , pa čak i onda ako je napajanje redovne hrane . Za mensiasatinya da brže raste , jednostavno odaberite afričke soma , ove ribe rastu brže nego druge vrste soma .

Kako Izrada Fitness Iz Hood

Najvažnija stvar je da ne bi dodatak na korištenje zemljišta ceradu . Koliko područje morate biti jedan od bazena ceradu važan faktor o tome koliko ćete učiniti . Poređenje je 100 rep soma jezerca u odnosu na veličinu 2x1x0 , 6 metara . Postoje dva bazena u tehnici izrade iskopavanja habanje ceradu i drvenim okvirima . Najjednostavniji je proizvodnja drvenog okvira , ali najviše trajnih iskopa .

Kako Podizanje som

Napunite ribnjak vodom visokom oko 40 cm za afričke soma veličine 5-7 cm , tako da ribe nisu previše umoran ide gore i dolje od dna površine pokupiti kisika . Kao što je rast soma i povećava dubina vode . Također pružaju neku vrstu poklopca da se sakrije soma . Daj hrane svaki dan bi bilo super , ali ako je hrana se obavlja dva puta u manjim porcijama . Postoje različite vrste hrane peleta za ribe kao što su som, puževi , školjke , zlatni puž , termiti , i tako dalje . Prirodne namirnice bi bilo bolje jer ima veliki sadržaj i proteina potrebne razvoj soma .

Iako je još uvijek relativno jaka soma mrtve ribe kad održavati higijenu manje vode . Jer som su također podložni bolesti uzrokovane prljavu vodu . Većina ne zamijeniti vodu za 10-30 % sa novim vodom . Osim toga , ako postoje soma koje rastu prebrzo , zbog njegove je prebačen u vrebaju na manjim soma ili izgubiti kada se bore za hranu wisata pulau pramuka  .

Dakle, hvala vam jer ste slušali i pročitali članak Kako Poljoprivreda Som Sa ceradu bazen , nadam se da si sigurno mnoge prednosti u moje posjetiteljima

0 comments:

Post a Comment